Polski

Polski (PL)

Szukaj
Infolinia 694545807
Menu Menu
Znamy się na winiarstwie.
Koszyk
0
Koszyk
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto
Zamknięty fermentator przepływowy
Ocena: 0
Producent: Zottel
Numer Katalogowy: 08PV1100L4V
• Dostępny
Pojemność w L
Anuluj wybór 1100 1500 2000 2600 3300 4000 5000
Wybierz opcję
Zamknięty fermentator przepływowy 1100L 1500L 2000L 2600L 3300L 4000L 5000L

Cena za szt.

26 714,62 PLN
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas wysyłki: do 14 dni roboczych [NA ZAMÓWIENIE]
Dostawy: od 800,00 PLN
Zapytaj o produkt
Drukuj
Opis produktu
Opinie

Opis produktu

Zamknięty fermentator przepływowy Zottel

Stal nierdzewna AISI 304 (1.4301), wysoki połysk (BA/IIId), wypolerowana powierzchnia zewnętrzna.

Zdjęcie jest zdjęciem poglądowym*

 

Dostępne rozmiary: 

1100L 1500L 2000L 2600L 3300L 4000L 5000L

 

Fermentatory służą do ekstrakcji barwników, aromatów i garbników ze skórek winogron, co pomaga w przygotowaniu wina o pożądanym charakterze. Wykorzystanie fermentatora pozwala na równomierne przelewanie się moszczu po wytłoczynach (skórki owoców i pestki), które pływają na wierzchu. W ten sposób moszcz utrzymuje kontakt z wytłoczynami, co przyczynia się do zwiększonej ekstrakcji barwników.
W zbiorniku zainstalowano wyjmowaną siatkę, która umożliwia oddzielanie twardych cząstek podczas zlewania wina. Pompa umożliwia przelewanie moszczu z dolnej części zbiornika przez zawór przelewowy (twarde cząsteczki pozostają w zbiorniku), przez rurkę i obrotowy rozpylacz z powrotem do zbiornika.

 

Podczas korzystania z fermentatora należy uważać na:

  • temperaturę podczas maceracji;
  • długość maceracji;
  • intensywność lub interwały czasowe przelewania.

 

Zalety

Fermentatory Zottel stosuje się do maceracji białych i czerwonych odmian winogron.
  • Wysoka ekstrakcja barwników, aromatów i garbników ze skórek winogron
  • Podwójny płaszcz przelewowyumożliwiający podgrzewanie i chłodzenie moszczu,
    pozwala w ten sposób na kontrolowane podgrzewanie moszczu i stabilizację wina
  • Dwie funkcje fermentatora – do maceracji i do przechowywania wina

Wyposażenie standardowe:

  • przyspawane nogi
  • dno z nachyleniem 5%
  • rozpylacz z rurką
  • 2 × płaszcz chłodzący
  • zawór całkowitego spustu – zawór DN50
  • zawór przepływu DN50
  • dolny właz czworokątny 530 × 400 mm
  • zdejmowana siatka
  • górny właz Ø385 mm + przyłącze DN50 z rurką fermentacyjną
  • kranik do pobierania próbek DN15
  • 4 × przyłącze do medium chłodzącego ½”
  • termometr analogowy i sonda (z tyłu)
  • 2 × przyłącze do gazu ½”
  • wspornik drabiny
  • regulowane nogi

Możliwe wyposażenie dodatkowe

  • zawory – DN, WG, garola, TC, Macon
  • dolny kranik ¾”
  • owalny boczny właz
  • dno z nachyleniem 8%
  • pompa do przepływu moszczu
  • skrzynka sterująca do ustawiania interwałów czasowych
  • zatyczka do przyłącza DN50
  • uchwyty do podnoszenia
  • tabliczka ze stali nierdzewnej znamionowa

Wymiary: (patrz obrazek)

 

 

Opinie

Napisz opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.

Zapytaj o produkt
Dodaj opinię
Zamknięty fermentator przepływowy
Twoja ocena:
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl