Polski

Polski (PL)

Szukaj
Infolinia 694545807
Menu Menu
Znamy się na winiarstwie.
Koszyk
0
Koszyk
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto
Winifikator z tłokiem do maceracji wina
Ocena: 0
Producent: Zottel
Numer Katalogowy: 08PSC1100L4V
• Dostępny
• Niedostępny
Pojemność w L
Anuluj wybór 1100 1500 2000 2450 2600 3300 4000 5000
Wybierz opcję
Pompa
Anuluj wybór Pompa Ebara z osprzętem i zraszaczem (+14145,00PLN) Pompa Liverani EP Minor z osprzętem i zraszaczem (+16940,00PLN)
Winifikator z tłokiem do maceracji wina 1100L 1500L 2000L 2450L 2600L 3300L 4000L 5000L

Cena za szt.

50 226,31 PLN
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas wysyłki: do 14 dni roboczych [NA ZAMÓWIENIE]
Dostawy: od 800,00 PLN
Zapytaj o produkt
Drukuj
Opis produktu
Opinie

Opis produktu

Winifikator z tłokiem do maceracji

Stal nierdzewna AISI 304 (1.4301), wysoki połysk (BA/IIId), wypolerowana powierzchnia zewnętrzna.

Zdjęcie jest zdjęciem poglądowym*

 

Dostępne rozmiary: 

1100L 1500L 2000L 2450L 2600L 3300L 4000L 5000L

 

Fermentator zatapiający stosuje się do maceracji białych i czerwonych odmian winogron. Wewnątrz umieszczono dwie łopatki zatapiające, które w interwałach czasowych zatapiają czapę z miąższu i skórek winogron. W ten sposób zwiększa się ekstrakcja barwników, aromatów i garbników.

W skrzynce sterującej można ustawić interwały czasowe ruchu cylindra (automatycznie), możliwy jest również rozruch ręczny.

Podwójny płaszcz chłodzący umożliwia optymalną temperaturę miazgi w czasie maceracji. Fermentator może być wykorzystywany jako zbiornik do fermentacji i przechowywania wina. Fermentator zatapiający może być wyposażony w pompę i rozpylacz, który umożliwia przelewanie się moszczu po wytłoczynach.

Zalety:

  • Wysoka ekstrakcja barwników, aromatów i garbników ze skórek winogron
  • Podwójny płaszcz przelewowy umożliwia podgrzewanie i chłodzenie moszczu; pozwala w ten sposób na kontrolowane podgrzewanie moszczu i stabilizację wina.
  • Dwie funkcje fermentatora – do maceracji i do przechowywania wina

 

Wyposażenie standardowe:

  • spawane i regulowane nogi
  • Dno z nachyleniem 5%
  • Dolny kwadratowy właz 530 × 400 mm
  • Zawór przepływu DN50
  • Zawór całkowitego spustu – zawór kulowy DN65
  • 2 × płaszcz chłodzący
  • 4 × przyłącze ½″ do mediów chłodzących/grzewczych
  • Termometr
  • Przyłącze na sondę ½″
  • Kranik do pobierania próbek DN15
  • Górny właz Ø385 mm + rurka fermentacyjna DN50
  • 2 × przyłącze do gazu ½″
  • Wspornik drabiny
  • Cylinder pneumatyczny
  • Łopatki zatapiające
  • Szafka sterująca

Możliwe wyposażenie dodatkowe

  • Pompa Ebara lub Liverani EP Minor
  • Przyłącza i stojak dla pompy, przetwornica częstotliwości
  • Rozpylacz do przelewania i rurka doprowadzająca
  • Tabliczka ze stali nierdzewnej
  • Dno z nachyleniem 8%
  • Poziomowskaz
  • Zawory – DN, WG, garola, TC, Macon itd.
  • Zamknięta nakrętka DN50 z łańcuchem
  • Przyłącze na mieszadło
  • Dodatkowy owalny lub kwadratowy właz

Wymiary: (patrz obrazek)

 

 

Opinie

Napisz opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.

Zapytaj o produkt
Dodaj opinię
Winifikator z tłokiem do maceracji wina
Twoja ocena:
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl