- Sklep
- Winifikacja
- Klarowanie
- POLYMUST BLANC 1 kg PVPP
POLYMUST BLANC 1 kg PVPP

Cena za szt.
Opis produktu
POLYMUST® BLANC
Preparat białka roślinnego (grochu) i PVPP do profilaktyki utleniania moszczu białego i różowego oraz win.
Zapobiega utlenianiu.
Eliminacja utleniających się związków fenolowych, które mogą wpływać na aromaty i zmienić kolor.
Dawkowanie:
Między 30 a 80 g / hL (300 - 800 ppm).
Maksymalna legalna dawka (UE): 80 g / hL (800 ppm).
WARUNKI ENOLOGICZNE
• Zabieg najlepiej wykonać przed lub w trakcie fermentacji. Nadaje się do stosowania na flotacji.
• Zabieg można wykonać również na winie.
Zadawanie:
Rozpuść POLYMUST® BLANC w wodzie od 5 do 10 razy większej od jego wagi. Preparat można wprowadzać przed lub w trakcie fermentacji, a także do gotowych win.
Roztwór POLYMUST® BLANC należy zużyć tego samego dnia po przygotowaniu.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.










Powiązane produkty

GELAROM 1,05 kg żelatyna

OVOCLARYL 1 kg białko

ALBUCOLL 1 kg białko

ICHTYOCOLLE 250 g

GELATINE EXTRA N° 1 1 kg żelatyna

MICROCOL ALPHA bentonit sodowy 25 kg

VEGEMUST 10 kg białka roślinne

MICROCOL FT 15 kg

MICROCOL POUDRE bentonit sodowy 25 kg
