Polski

Polski (PL)

Szukaj
Infolinia 579254626
Menu Menu
Znamy się na winiarstwie.
Koszyk
0
Koszyk
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto
MANNOSWEET 1 kg
Ocena: 0
Producent: Laffort
Numer Katalogowy: MANNOSWE-1
• Dostępny
Preparat czystych mannoprotein i polisacharydów pochodzenia roślinnego, specjalnie dobranych do stabilizacji koloidów w winach i dodawania im finezji.

Cena za szt.

487,54 PLN
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas wysyłki: do 14 dni roboczych [NA ZAMÓWIENIE]
Dostawy: od 24,00 PLN
Zapytaj o produkt
Drukuj
Opis produktu
Parametry Produktu
Opinie

Opis produktu

MANNOSWEET® 1kg

BIO - certyfikat USABIO - certyfikat UEWegański

Preparat czystych mannoprotein i polisacharydów pochodzenia roślinnego, specjalnie dobranych do stabilizacji koloidów w winach i dodawania im finezji.

MANNOSWEET® jest w 100% naturalnym preparatem, będącym wynikiem doświadczenia firmy LAFFORT® w zakresie koloidów winnych. Mannoproteiny są produkowane w specyficznym procesie hydrolizy ściany drożdży, a następnie oczyszczane przy użyciu technik gwarantujących i zachowujących ich jakość. Połączenie z wyselekcjonowanymi polisacharydami pochodzenia roślinnego dodatkowo zwiększa ich skuteczność. MANNOSWEET® to rozwiązanie techniczne oparte na związkach naturalnych, które pozwala zachować wrażenie objętości i krągłości na podniebieniu.

  • Przyczynia się do stabilizacji koloidów w winie.
    - Przyczynia się do stabilizacji winianów w winie.
    - Zachowuje świeżość i profil aromatyczny wina.
    - Zachowuje wrażenie objętości i krągłości na podniebieniu.
    - Nie wpływa na filtrowalność wina.

WARUNKI ENOLOGICZNE


MANNOSWEET® może być stosowany pod koniec dojrzewania do klarowanego wina białego, czerwonego lub różowego.
- MANNOSWEET® powinien być dodawany po klarowaniu; jest to jeden jest jednym z ostatnich zabiegów przed butelkowaniem.
- MANNOSWEET® może być dodawany do wina bezpośrednio po rozpuszczeniu go w wodzie. Filtracja wina jest łatwiejsza, gdy MANNOSWEET® dodaje się na 12 do 24 godzin przed końcową filtracją.


DAWKOWANIE


5 - 40 g/hL.

Należy zapoznać się z przepisami obowiązującymi w kraju kraju produkcji.


STOSOWANIE
- Rozpuścić w 5 do 10 razy więcej wody niż wynosi jego waga. Użycie OENODOSEUR jest optymalne dla dobrego rozprowadzenia w całej objętości wina.
- MANNOSWEET® jest w 100% rozpuszczalny.
- Po dodaniu produktu do zbiornika należy go homogenizować.
- Nie mieszać bezpośrednio z innymi produktami.
- Po przygotowaniu należy szybko zużyć.

 

 

Karta produktu [ENG]

Karta bezpieczeństwa [ENG]

Parametry

Przeznaczenie
Wina białe, Wina czerwone, Wina różowe

Opinie

Napisz opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.

Powiązane produkty

Zapytaj o produkt
Dodaj opinię
MANNOSWEET 1 kg
Twoja ocena:
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl