- Sklep
- Winifikacja
- Enzymy
- LAFAZYM THIOLS [+] 250 g enzym
LAFAZYM THIOLS [+] 250 g enzym
Cena za szt.
Opis produktu
LAFAZYM® THIOLS [+]
Preparat enzymów pektolitycznych o aktywności wtórnej przeznaczony do ujawniania prekursorów aromatycznych odmian winogron bogatych w tiole.
LAFAZYM® THIOLS[+] w synergii z drożdżami charakterystycznymi dla ujawniania tioli wzmocni profil aromatyczny win.
Działa uzupełniająco w stosunku do stabulacji zimnem dla uzyskania wzmocnienia aromatycznego.
Może być stosowany do szerokiej gamy win białych: Sauvignon, Colombard, Mansengs, Muscadet, Melon, Gewurztraminer, Scheurebe... jak również odmian czerwonych, w szczególności do produkcji róż Grenache, Syrah, Merlot, Cabernet, Mourvèdre, Cinsault....
LAFAZYM® THIOLS[+] stosowany samodzielnie nie zrekompensuje efektu szczepu drożdży produkujących duże ilości tioli. Aby zoptymalizować wpływ aromatu, zalecamy stosowanie ZYMAFLORE® X5, ZYMAFLORE® DELTA lub ZYMAFLORE® VL3.
Działa w synergii z pożywką dla drożdży oraz narzędziami ochrony aromatu, aby zoptymalizować potencjał tiolowy wina.
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.