- Sklep
- Winifikacja
- Enzymy
- LAFAZYM THIOLS [+] 250 g enzym
LAFAZYM THIOLS [+] 250 g enzym
![LAFAZYM THIOLS [+] 250 g enzym (1) LAFAZYM THIOLS [+] 250 g enzym (1)](https://winnicaiwino.pl/public/upload/sellasist_cache/thumb_xlarge_1018c28d3877a3512ecc496ab922a369.png)
Cena za szt.
Opis produktu
LAFAZYM® THIOLS [+]
Preparat enzymów pektolitycznych o aktywności wtórnej przeznaczony do ujawniania prekursorów aromatycznych odmian winogron bogatych w tiole.
LAFAZYM® THIOLS[+] w synergii z drożdżami charakterystycznymi dla ujawniania tioli wzmocni profil aromatyczny win.
Działa uzupełniająco w stosunku do stabulacji zimnem dla uzyskania wzmocnienia aromatycznego.
Może być stosowany do szerokiej gamy win białych: Sauvignon, Colombard, Mansengs, Muscadet, Melon, Gewurztraminer, Scheurebe... jak również odmian czerwonych, w szczególności do produkcji róż Grenache, Syrah, Merlot, Cabernet, Mourvèdre, Cinsault....
LAFAZYM® THIOLS[+] stosowany samodzielnie nie zrekompensuje efektu szczepu drożdży produkujących duże ilości tioli. Aby zoptymalizować wpływ aromatu, zalecamy stosowanie ZYMAFLORE® X5, ZYMAFLORE® DELTA lub ZYMAFLORE® VL3.
Działa w synergii z pożywką dla drożdży oraz narzędziami ochrony aromatu, aby zoptymalizować potencjał tiolowy wina.
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.










Powiązane produkty

EXTRALYSE 250 g Enzym

LAFASE FRUIT 250 g Enzym

LAFAZYM AROM 100 g Enzym

LAFAZYM CL 100 g Enzym

LAFAZYM EXTRACT 250 g Enzym

LAFAZYM 600 XL ICE 250 ml Enzym

LAFASE XL CLARIFICATION 1.19 kg 1L

LAFAZYM PRESS 500 g Enzym

LAFASE XL CLARIFICATION 11.9 kg 10L
