- Sklep
- Winifikacja
- Enzymy
- LAFAZYM 600 XL ICE 250 ml Enzym
LAFAZYM 600 XL ICE 250 ml Enzym
Cena za szt.
Opis produktu
LAFAZYM 600 XL ICE
Wysoce skoncentrowany, płynny, oczyszczony preparat enzymów pektolitycznych o wysokiej aktywności ubocznej i zwiększonej wydajności do soków białych i różowych oraz win w szerokim zakresie pH i temperatury.
LAFAZYM® 600 XL ICE jest bardzo wytrzymałym preparatem enzymatycznym umożliwiającym szybką depektynizację w szerokim zakresie pH (2,9-4,0) i temperatury (5°C - 55°C).
Umożliwia depektynizację moszczu winogronowego z trudnych odmian (Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon, Ugni blancs, Muscats...).
Znacząco poprawia zagęszczanie osadu.
Oczyszczony z esterazy cynamonowej LAFAZYM® 600 XL ICE ogranicza powstawanie winifenoli (z wolnych kwasów fenolowych w soku winogronowym), zapobiegając w ten sposób negatywnemu wpływowi na aromat wina.
Bardzo dobrze nadaje się do szybkiej depektynizacji przed flotacją, jak również przed lub po wirowaniu.
Zwiększa wydajność tłoczenia i klarowania moszczu z czerwonych winogron poddanych obróbce termicznej.
Katalog produktów Laffort 2020
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.