Polski

Polski (PL)

Szukaj
Infolinia 579254626
Menu Menu
Znamy się na winiarstwie.
Koszyk
0
Koszyk
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto
LAFAZYM AROM 100 g Enzym
Ocena: 0
Producent: Laffort
• Dostępny
Preparat ß-glukozydazy i pektynazy do ujawniania terpenowych aromatów odmianowych z ich prekursorów podczas produkcji aromatycznych win białych.

Cena za szt.

176,04 PLN
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas wysyłki: do 14 dni roboczych [NA ZAMÓWIENIE]
Dostawy: od 24,00 PLN
Zapytaj o produkt
Drukuj
Opis produktu
Opinie

Opis produktu

LAFAZYM® AROM

BIO - certyfikat USAWegański

Preparat ß-glukozydazy i pektynazy do ujawniania terpenowych aromatów odmianowych z ich prekursorów podczas produkcji aromatycznych win białych.

LAFAZYM® AROM zawiera wysoką aktywność ß-glukozydazy, która umożliwia hydrolizę cukrów na końcowych końcach prekursorów terpenowych.
LAFAZYM® AROM ujawnia terpeny w winach białych w celu zwiększenia intensywności aromatów.
Szczególnie polecany do odmian winogron bogatych w prekursory terpenowe, takich jak Muscat, Riesling, Gewürztraminer, Chenin blanc, Pinot gris, niektóre Chardonnays i Viognier....
Poprawia klarowanie się wina.
Aby zwiększyć ilość prekursorów aromatycznych należy zastosować enzym ekstrakcyjny podczas miażdżenia, np. LAFAZYM® EXTRACT lub LAFAZYM® PRESS, a następnie LAFAZYM® AROM na zakończenie fermentacji alkoholowej.

Dawkowanie: 2 - 4 g/hL.

 

Katalog produktów Laffort 2020

Karta produktu ENG
Arkusz danych bezpieczeństwa ENG

Opinie

Napisz opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.

Powiązane produkty

Zapytaj o produkt
Dodaj opinię
LAFAZYM AROM 100 g Enzym
Twoja ocena:
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl