- Sklep
- Winifikacja
- Enzymy
- LAFAZYM AROM 100 g Enzym
LAFAZYM AROM 100 g Enzym

Cena za szt.
Opis produktu
LAFAZYM® AROM
Preparat ß-glukozydazy i pektynazy do ujawniania terpenowych aromatów odmianowych z ich prekursorów podczas produkcji aromatycznych win białych.
LAFAZYM® AROM zawiera wysoką aktywność ß-glukozydazy, która umożliwia hydrolizę cukrów na końcowych końcach prekursorów terpenowych.
LAFAZYM® AROM ujawnia terpeny w winach białych w celu zwiększenia intensywności aromatów.
Szczególnie polecany do odmian winogron bogatych w prekursory terpenowe, takich jak Muscat, Riesling, Gewürztraminer, Chenin blanc, Pinot gris, niektóre Chardonnays i Viognier....
Poprawia klarowanie się wina.
Aby zwiększyć ilość prekursorów aromatycznych należy zastosować enzym ekstrakcyjny podczas miażdżenia, np. LAFAZYM® EXTRACT lub LAFAZYM® PRESS, a następnie LAFAZYM® AROM na zakończenie fermentacji alkoholowej.
Dawkowanie: 2 - 4 g/hL.
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.










Powiązane produkty

LAFAZYM EXTRACT 250 g Enzym

LYSOZYM 1 kg enzym

LAFASE XL CLARIFICATION 1.19 kg 1L

LAFASE XL EXTRACTION ROUGE 11,8 kg

LAFASE XL PRESS 1.2 kg 1L

LAFASE HE GRAND CRU 500 g Enzym

LAFAZYM CL 500 g Enzym

LAFASE XL FLOT 11.9 kg 10L

LAFAZYM EXTRACTION KP 1.19 kg 1L
