Polski

Polski (PL)

Szukaj
Infolinia 579254626
Menu Menu
Znamy się na winiarstwie.
Koszyk
0
Koszyk
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto
EXTRACLEAR ® 1L
Ocena: 0
Producent: Laffort
Numer Katalogowy: EXTRACLEAR-1
• Dostępny
Formuła enzymów pektolitycznych o silnej aktywności wtórnej, do klarowania win i przygotowania do butelkowania.

Cena za szt.

810,32 PLN
900,35 PLN
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 857,48 PLN
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas wysyłki: do 14 dni roboczych [NA ZAMÓWIENIE]
Dostawy: od 24,00 PLN
Zapytaj o produkt
Drukuj
Opis produktu
Opinie

Opis produktu

EXTRACLEAR® 1L

BIO - certyfikat USABIO - certyfikat UEWegański

Formuła enzymów pektolitycznych o silnej aktywności wtórnej, do klarowania win i przygotowania do butelkowania.

EXTRACLEAR® to płynny preparat (z Aspergillus niger) opracowany specjalnie w celu optymalizacji dojrzewania i przygotowania win do butelkowania.

EXTRACLEAR® przyspiesza mechanizmy związane z naturalnym klarowaniem wina.

Różnorodność i obfitość jego aktywności wtórnej sprawiają, że EXTRACLEAR® jest szczególnie odpowiednim rozwiązaniem dla:

  • Klarowania win z dużym ładunkiem koloidów zatykających, takich jak wina tłoczone i wina powstałe w wyniku termowinifikacji.
  • Znacząco poprawia filtrowalność win.
  • Zmniejsza obciążenie mikrobiologiczne poprzez promowanie sedymentacji mikroorganizmów w zawiesinie.

 

Dawkowanie: 
Wszystkie rodzaje wina: Czerwone, białe, różowe.


Do szybkiego klarowania i znaczącego wpływu na filtrowalność:
- Koniec fermentacji > 15°C: 3 - 6 ml/hL
- Starzenie < 12°C: 5 - 6 ml/hL


Dostosuj dawkę do warunków rocznika, odmiany winorośli, czasu kontaktu, temperatury i pH.

 

Karta produktu ENG

 

Opinie

Napisz opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.

Powiązane produkty

Zapytaj o produkt
Dodaj opinię
EXTRACLEAR ® 1L
Twoja ocena:
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl