- Sklep
- Winifikacja
- Enzymy
- EXTRACLEAR ® 1L
EXTRACLEAR ® 1L

Cena za szt.
Opis produktu
EXTRACLEAR® 1L
Formuła enzymów pektolitycznych o silnej aktywności wtórnej, do klarowania win i przygotowania do butelkowania.
EXTRACLEAR® to płynny preparat (z Aspergillus niger) opracowany specjalnie w celu optymalizacji dojrzewania i przygotowania win do butelkowania.
EXTRACLEAR® przyspiesza mechanizmy związane z naturalnym klarowaniem wina.
Różnorodność i obfitość jego aktywności wtórnej sprawiają, że EXTRACLEAR® jest szczególnie odpowiednim rozwiązaniem dla:
- Klarowania win z dużym ładunkiem koloidów zatykających, takich jak wina tłoczone i wina powstałe w wyniku termowinifikacji.
- Znacząco poprawia filtrowalność win.
- Zmniejsza obciążenie mikrobiologiczne poprzez promowanie sedymentacji mikroorganizmów w zawiesinie.
Dawkowanie:
Wszystkie rodzaje wina: Czerwone, białe, różowe.
Do szybkiego klarowania i znaczącego wpływu na filtrowalność:
- Koniec fermentacji > 15°C: 3 - 6 ml/hL
- Starzenie < 12°C: 5 - 6 ml/hL
Dostosuj dawkę do warunków rocznika, odmiany winorośli, czasu kontaktu, temperatury i pH.
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.










Powiązane produkty

EXTRALYSE 250 g Enzym

LAFAZYM CL 100 g Enzym

LAFAZYM PRESS 100 g Enzym

LAFAZYM EXTRACT 250 g Enzym

LAFASE ® THERMO LIQUIDE 1L 1,15 kg

LAFASE XL CLARIFICATION 1.19 kg 1L

LAFASE XL PRESS 1.2 kg 1L

LAFAZYM CLARIFICATION KP 1.19 kg 1L

LAFASE ® DISTILLATION 1L
